Une ferme, une famille d'accueil, un troupeau et fromagerie

Mise en place d'un élevage caprin avec transformation fromagère. Famille d’accueil pour enfants. Du bonheur à partager !

par Le sourire de la chèvre

SIREN: 823233960

Saint-Jean-de-Duras, France
Succès
Don avec contrepartie
2 680 € collectés
Objectif de 4 000 €
67 %

Projet financé

le 14 décembre 2016

Cette collecte est terminée.
Retour aux actualités

​Oprichting van een zorgboerderij met kaasmakerij en gastenverblijf.

herfst_2013.jpg

Oprichting van een zorgboerderij met kaasmakerij en gastenverblijf.

I have a dream ... stel je voor .... een boerderij, een verwelkomend gastgezin, een kudde geiten, heerlijke kaas, een romantische woonwagen als gastenverblijf, en vooral… een plek voor ontmoeting, luisteren en delen.

Op een dag, zegt de legende, was er een enorme bosbrand. Alle doodsbange dieren, keken verbijsterd en hulpeloos naar de ramp. Alleen de kleine kolibrie was druk met het ophalen van een paar waterdruppels met zijn bek om deze op het vuur te gooien. Na een tijdje zei het gordeldier geïrriteerd door deze belachelijke agitatie: "Kolibrie! Ben je gek? Het is niet met deze druppels water dat je het vuur gaat blussen! "

En de kolibrie antwoordde: "Ik weet het, maar ik doe mijn deel. " 

ulele4.JPG

Wij zijn een franco- belgisch gezin met vier kinderen, geiten, kippen, ganzen en een herdershond en willen onze levensvreugde delen met anderen.

Zeer bewust van de unieke omgeving waarin we ons gaan vestigen willen wij jongeren de kans geven om hiervan ook te genieten.

Jonge mensen en kinderen in moeilijke situaties, gescheiden van hun ouders bij beslissing van een rechter of soms op verzoek van de ouders zelf, willen wij in onze familie verwelkomen, om hen in staat te stellen een evenwicht te vinden. Dit omdat wat kinderen in hun jonge jaren ervaren zo belangrijk is voor hoe ze tegen de wereld gaan aanzien, hoe zij een relatie vormen met anderen, met de maatschappij, hun zelfvertrouwen en gevoel van eigenwaarden, het vermogen tot emphatie....

Dit willen wij hen bieden in een rustige, gezonde omgeving met een aangename werksfeer op de boerderij.

Voor het leven van deze kinderen een mooie wending te geven willen wij ons engageren en hebben mensen nodig die hun hart openen en ons financieel steunen om dit project op te starten.

De boerderij:

Met een kudde van 50 geiten van een rustieke soort. Van de melk maken we kaas die lokaal verkocht zal worden.

Onze keuzes op technisch niveau zijn gebaseerd op onze ecologische motivatie en inzet voor het dierenwelzijn. We streven ernaar om de impact van de agrarische activiteiten op de omgeving te matigen. We willen niet enkel een doelmatige boerderij maar ook een altruistische omgeving creëren.

We kunnen niet enkel uw financieële steun gebruiken maar ook uw aanmoedigingen en goede ideeën zijn welkom!

ulele1-001.jpg

Katrien :

Van nature erg creatief, was mijn eerste passie de fotografie.

Als jonge fotografe, werkte ik voor diverse tijdschriften en in de publiciteit (mode). Als leerkracht fotografie werkte ik met jongeren en volwassenen in België en mijn persoonlijke werk werd geexposeerd in galerijen in België, Nederland en Frankrijk.

Ik verliet de stad voor het platteland en volgde de opleiding bosbeheer.

Bij de ontmoeting met de vader van mijn kinderen besloten we om met een woonwagen door Europa te reizen. We trokken mee met de seizoenen en werkten als seizoenarbeiders op het platteland. Dit leven gaf me de gelegenheid om me te wijden aan de opvoeding van mijn kinderen.

Later koos ik er voor me te vestigen in Frankrijk.

Verantwoordelijk voor 3 kinderen, koos ik voor een gebied met de kans op werkgelegenheid. Ik werkte als seizoenarbeider in wijngaarden en volgde een opleiding snoeien van fruitbomen.

Gedurende mijn parcour, ongebruikelijk volgens sommigen, was er altijd als rode draad: de natuur, uitwisseling, het luisteren, het delen, menselijke warmte en creativiteit...

De twee ledige droom vanuit mijn kinderjaren, om « boerin » te worden en me sociaal te engageren kwam terug héél sterk naar voren.

Vandaar dat ik een landbouw opleiding volgde en langzaam aan werd dit project, een droom, werkelijkheid.

ulele2.jpg


Jean-Charles :

Is oorspronkelijk afkomstig uit noord Frankrijk, waar hij werkte als verantwoordelijk voor een daklozen opvangcentrum “115”. Zich vestigend in dezelfde streek als ik, werkt hij ondertussen als onderhoudsman op verschillende (wijn) domeinen.

ulele3.JPG

Wij hebben samen 4 kinderen. Jean-Charles een dochtertje van 9 jaar jong en ik drie zonen van 16, 14 en 13 jaar.

De evolutie van het project:

2012: Opleiding: BPREA (Brevet Professionnel Responsable d'Exploitation Agricole).

2014: Diploma behaald BPREA . Werkzaam op twee geiten boerderijen.

2016: Start van de kaasproductie en verkoop. Op dit moment huren we een boerderij zonder kaasmakerij. De kazen maakt ik in de kaasmakerij van een vriendin.

2017: verhuizing naar een boerderij en meer geschikt land voor ons project. aanvraag tot goedkeuring gastgezin + opleiding en stage.

2018: herbergen van de eerste jongeren.

Uw geld zal worden gebruikt voor het opzetten van mijn eigen kaasmakerij.

Chévres.jpg

om dit te doen, is het volgende materiaal nodig:

 • De geïsoleerde structuur: € 4000
 • Verf : € 100
 • Het leggen van elektriciteit en verlichting: 280 €
 • Een raam met dubbele beglazing: 150 €
 • + scheidingswand en deur: € 150
 • Airconditioning: € 1400
 • Inox tafel: 180 €
 • Inox afwasbak: 450 €
 • Uitlektafel voor de kaas: 200 €
 • Vaatwasser: 600 €
 • Koelkast ( rijpen van kaas): 800 €
 • Kleine apparatuur, droog roosters, kaasvormen ... 450 €

Totaal: € 8760

Ons eerste doel is om het bedrag van € 4000 bereiken, want we zijn ons ervan bewust dat €8000 een zeer grote som is. Een startsom van €4000 zal ons in staat stellen om te beginnen. Maar we hopen natuurlijk dat velen van jullie ons zullen steunen en dat we erin slagen om het volledige bedrag van 8760€ te verzamelen.

Als de inzameling onze verwachtingen overtreft, zouden we er heel erg graag een geschikte aanhangwagen voor de markt met financieren.

U kan de evolutie van het project volgen op facebook pagina: 

 https://www.facebook.com/le.sourire.de.la.chevre/

12670794_558035831023593_2748883818171154561_n.jpg

Alvast bedankt voor uw intresse in ons project en een héle grote MERCI!!!! uit de grond van ons hart aan al de mensen die bijdragen aan het verwezelijken van dit project! 

Katrien Allaert

"Le sourire de la chevre"

Succès
Don avec contrepartie
2 680 € collectés
Objectif de 4 000 €
67 %

Projet financé

le 14 décembre 2016

Cette collecte est terminée.

Contreparties

Pour 10 € ou plus

Un grand merci ! Votre nom sera gravé sur la porte de la fromagerie et des remerciements nominatifs seront faits sur la page facebook "Le sourire de la chèvre".


Disponibilité : Février 2017

Cette contrepartie n'est plus disponible

Pour 25 € ou plus

Un grand merci ! Contrepartie précédente + 1 plateau de 3 fromages de chèvre frais.


Disponibilité : Février 2016

Cette contrepartie n'est plus disponible

Pour 50 € ou plus

Un grand merci ! Contrepartie à 10€ + 1 plateau de 5 fromages de chèvre frais + 1 très belle photo du troupeau encadrée + pour 2 pers. > invitation à un apéritif des contributeurs (l’apéro à partir de juillet 2017).


Disponibilité : Février 2017

Cette contrepartie n'est plus disponible

Pour 75 € ou plus

Un grand merci ! Contrepartie à 10€ + 1 plateau de 5 fromages de chèvre frais + pour 2 pers. > 1 nuit romantique dans la roulotte située sur notre exploitation. (Le séjour roulotte à partir de juillet 2017).


Disponibilité : Février 2017

Cette contrepartie n'est plus disponible

Pour 100 € ou plus

Un grand merci ! Contrepartie à 10€ + 1 plateau de 5 fromages de chèvre frais + 1 très belle photo du troupeau encadrée + pour 2 pers. > 1 nuit romantique dans la roulotte + 1 dîner de produits locaux (le séjour roulotte à partir de juillet 2017).


Disponibilité : Février 2017

Cette contrepartie n'est plus disponible

Pour 200 € ou plus

Un grand merci ! Contrepartie à 10€ + 1 plateau de 5 fromages de chèvre frais + 1 très belle photo du troupeau encadrée + pour 2 pers. > 1 week-end (2 nuits) dans la roulotte + 1 dîner de produits locaux + 1 petit déjeuner (Le séjour roulotte à partir de juillet 2017).


Disponibilité : Février 2017

Cette contrepartie n'est plus disponible

Pour 500 € ou plus

Un grand merci ! Contrepartie à 10€ + 1 plateau de 5 fromages de chèvre frais + 1 très belle photo du troupeau encadrée + pour 2 pers. > 1 séjour de 5 nuits dans la roulotte sur le terrain de la ferme + 1 dîner de produits locaux + 1 petit déjeuner (le séjour roulotte à partir de juillet 2017).


Disponibilité : Février 2017

Cette contrepartie n'est plus disponible

Pour 700 € ou plus

Un grand merci ! Contrepartie à 10€ + 1 plateau de 5 fromages de chèvre frais + 1 très belle photo du troupeau encadrée + pour 2 pers. > 1 séjour de 7 nuits dans la roulotte sur le terrain de la ferme + 1 dîner de produits locaux + 1 petit déjeuner (le séjour roulotte à partir de juillet 2017).


Disponibilité : Février 2017

Cette contrepartie n'est plus disponible

Pour 1 000 € ou plus

Un grand merci ! Contrepartie à 10€ + 1 plateau de 5 fromages de chèvre frais + 1 très belle photo du troupeau encadrée + pour 2 pers. > 1 séjour de 10 nuits dans la roulotte sur le terrain de la ferme + 1 dîner de produits locaux + 1 petit déjeuner (le séjour roulotte à partir de juillet 2017).


Disponibilité : Février 2017

Cette contrepartie n'est plus disponible
Vous aimerez peut-être
Bientôt terminé

Deux passions : nos vaches et le Jurançon

Jurançon, France
J-1
Don avec contrepartie
1 115 € collectés
111 %

Favoriser les cultures protéiques dans les coteaux de Jurançon.

par Damien JOUANCHICOT
Bientôt terminé

CHAMP TIGRÉ : Production de fleurs bio, locales et de saison

Monestier, France
J-2
Don avec contrepartie
29 485 € collectés
147 %

Production de fleurs et feuillages BIO de saison, ateliers d'art floral et un jardin merveilleux à visiter en Dordogne.

par Marcelline Smetek & Quentin Geffroy
Etre averti du lancement
Prochainement

Un restaurant engagé au cœur du Perche

 
Prochainement
Prêt rémunéré
4,85%

Sur le domaine familial, Pauline ouvre un restaurant bio haut de gamme qui met à l'honneur les producteurs de la région.