Les Gloutons - BISCUITS ARTISANAL 100% BELGE

Nos biscuits sont uniquement confectionnés avec des produits belges, locaux et de bonne qualité !

par GLOUTONS SCS

Incourt, Belgique
Succès
Don avec contrepartie
5 008 € collectés
Objectif de 5 000 €
100 %

Projet financé

le 23 novembre 2018

Cette collecte est terminée.
Retour aux actualités

Projectbeschrijving in het Nederlands

Onze cookies worden alleen gemaakt met Belgische producten, lokaal en van goede kwaliteit!

Project:
 

Wij zijn trots jullie, na 6 maanden werk, te mogen aankondigen dat de eerste 1000 « Gloutons » uit de oven zijn en binnenkort kunnen aangekocht worden !

Deze week wordt het eerste lot door een beschutte werkplaats ingepakt zodat ze in de loop van volgende week op de toonbanken van de lokale winkels zullen worden verkocht (momenteel in Waals-Brabant en Brussel).

Geleidelijk aan zullen we jullie de gegevens van de verkooppunten die onze « GLOUTONS » zullen aanbieden op de pagina plaatsen. Ter informatie : « glouton » (znw.) : de vreetzak (m) ; de gulzigaard (m) ; de slokop (m) ; de schrokop (m).

Dit avontuur is stot stand gekomen thuis in onze keuken na het bekomen van een recept van speculaas afkomstig van de grootmoeder van een vriend. Hetgeen enkel bedoeld was als hobby is snel een passie geworden… Door de ingrediënten, de vorm, de textuur en de smaken aan te passen kunnen wij jullie met trots ons gamma van 4 « GLOUTONS » voorstellen nl. :

• « Mystique » is zoals zijn mede-Gloutons kanpperig aan de buitenzijde en zacht aan de binnenzijde. De kans is groot dat jullie bij het proeven van deze Glouton, door zijn geur en door zijn smaak, herinneringen uit jullie kindertijd gaan opduiken.

• « Audacieux » gaat in de smaak vallen van de chocolade freaks. Hier worden chocolade stukjes, nootjes en een vleugje zout aan het recept toegevoegd.

• « Ensorcelant » zou in de smaak moeten vallen bij de liefhebbers van « orangettes »… Een verrukkelijke mengeling van cocolade en verse marmelade van appelsien.

• « Envoûtant », last but not least, zal u zeer aangenaam verrassen door frisheid van zijn citroen marmelade…

Onze « GLOUTONS » worden volledig handgemaakt met het gebruik van kwaliteatieve lokale producten (met uitzondering van kaneel, appelsienen en citroenen).

Om ons toe te laten op een gezonde manier te groeien en andere smaken te vervaardigen gaan we een crowdfunding creëren. We zullen eveneens de link op de pagina posten en zouden het zeer sterk appreciëren mochten jullie dit zo veel mogelijk delen alsook onze pagina delen.

 

Waarvoor gaat de inzameling dienen ?

Ondanks dat het project net gelanceerd werd zouden wij jullie hulp nodig hebben om op een efficiënter manier te kunnen evolueren.

Wij vragen jullie steun om onder andere nieuwe smaken, vormen en bewerkingsmethoden te kunnen uittesten, om eventueel naar bio-producten te kunnen overstappen, te investeren in efficiënter materiaal enz.

Om het wat gedetailleerder te bekijken denken wij aan :

  • Een walsmachine (tweedehands ca. 1.000 €)

  • De aankoop van goede transportbakken (ca. 500 €)

  • De aankoop van een lichte vrachtwagen in leasing (+- 3.000 € voor de eerste 6 maanden)

Indien we dankzij jullie vrijgevigheid ons doel zouden bereiken dan zullen we mogen dromen van :

- de mogelijkheid creëren om over te schakelen naar bio-Gloutons, eventueel glutenvrij/suikervrij,… (deze kost is moeilijk in te schatten)

- onze producten exporteren zodat dit Belgisch kwaliteitsproduct zou helpen culinair België nog beter op de wereldkaart te brengen

- het in dienst nemen van een student/werkloze persoon een paar dagen per maand om tijdens de productie te helpen (ca. 1.5000 €/maand à 2.00 €/maand)

Het spreekt voor zich dat wij jullie op de hoogte zullen houden van hetgeen we met jullie giften hebben gedaan.

Aarzel vooral niet om ons op onze Facebook-pagina alsook op Instagram te volgen en om over ons te praten !

Alvast bedankt om in ons product te geloven en om jullie steun !

Hopelijk krijgen jullie binnenkort de kans om onze « Gloutons » te mogen proeven en appreciëren zodat we jullie feedback/suggesties/opbouwende kritiek/… kunnen bekomen.

Tot gauw,

Het « Glouton-team »

Rewards:

[Om te selecteren, klik op het gekozen item in het zijmenu].


- Voor € 15 of meer

Een doos Gloutons naar keuze (momenteel hebt u de keuze uit 4 smaken)

Een bon voor één doos Gloutons naar keuze (waarde 6,5 €). Deze doos is op te halen bij restaurant Kookin in Thorembais-SDaint-Trond of in één van de andere afhaalpunten.

Beschikbaar: Oktober 2018

Levering: Zonder levering

 

- Voor € 30 of meer

Een bon voor 4 dozen Gloutons naar keuze.

Voor elke gift voor een bedrag hoger dan 30 € zullen wij 10% voor één van de volgende goede doele storten nl.: Belgian Kids Fund waarvan het doel bestaat uit het bezorgen van de best mogelijke medische en chirurgische begeleiding aan de kinderen. http://www.belgiankidsfund.be en Big Against Breast Cancer die de strijd van duizenden vrouwen die getroffen zijn door borstkanker verlicht en hen hoop geeft. https://www.bigagainstbreastcancer.org/ alsook een bon voor 4 dozen Gloutons naar keuze (waarde 26 €).

Beschikbaar: Oktober 2018

Levering: Zonder levering


- Voor € 60 of meer

4 dozen Gloutons en 4 flessen "Cubus" bier

Voor elke gift voor een bedrag hoger dan 30 € zullen wij 10% voor één van de volgende goede doele storten nl « Belgian Kids Fund » en « Big against breast cancer » alsook een bon voor 4 dozen Gloutons en 4 flessen (33 cl) van een uiterst lekker lokaal bier "Cubus" uit onze streek (Sart-Risbart) (waarde 35 €).

Beschikbaar: Oktober 2018

Levering: Zonder levering


- Voor € 75 of meer

Een halve dag meehelpen bij het produceren van onze Gloutons alsook 4 dozen Gloutons

Voor elke gift voor een bedrag hoger dan 30 € zullen wij 10% voor één van de volgende goede doele storten nl « Belgian Kids Fund » en « Big against breast cancer » alsook een halve dag meehelpen bij het produceren van onze "Gloutons" in de keuken in onze keuken te Waver. Na deze activiteit gaat u naar huis met 4 dozen Gloutons.

Beschikbaar: Oktober 2018

Levering: Zonder levering

 

- Voor € 110 of meer

Een lichaamsmassage bij "Relais Santé"

Voor elke gift voor een bedrag hoger dan 30 € zullen wij 10% voor één van de volgende goede doele storten nl « Belgian Kids Fund » en « Big against breast cancer » alsook een lichaamsmassage van één uur (voorzie 1 1/4 u) voor één personn in de gloednieuwe complex « Relais Santé », rue de Meves 2 te Corroy-Le-Grand (waarde 60 €)

Beschikbaar: Oktober 2018

Levering: Zonder levering

 

- Voor € 115 of meer

Een pony-les van één uur voor een kind onder de 9 jaar

Voor elke gift voor een bedrag hoger dan 30 € zullen wij 10% voor één van de volgende goede doele storten nl « Belgian Kids Fund » en « Big against breast cancer » alsook een pony les van één uur voor een kind onder de 9 jaar.

Beschikbaar: Oktober 2018

Levering: Zonder levering

 

- Voor € 125 of meer

4 dozen Gloutons en een bak « Cubus » bier (24 flessen – 33 cl)

Voor elke gift voor een bedrag hoger dan 30 € zullen wij 10% voor één van de volgende goede doele storten nl « Belgian Kids Fund » en « Big against breast cancer »  alsook 4 dozen Gloutons en een bak « Cubus » bier van de bierbrouwerij in Sart-Risbart (waarde 53 €)

Beschikbaar: Oktober 2018

Levering: Zonder levering

 

- Voor € 150 of meer

Een middaglunch voor 2 personen in restaurant L’Improbable te Brussel

Voor elke gift voor een bedrag hoger dan 30 € zullen wij 10% voor één van de volgende goede doele storten nl « Belgian Kids Fund » en « Big against breast cancer »  alsook een lunch voor 2 personen in restaurant L’Improbable te Bruxelles (voor- en hoofdgerecht met aperitief - waarde 50 €)

Beschikbaar: Oktober 2018

Levering: Zonder levering

 

- Voor € 200 of meer

Een lunch voor 2 personen bij restaurant Kookin

Voor elke gift voor een bedrag hoger dan 30 € zullen wij 10% voor één van de volgende goede doele storten nl « Belgian Kids Fund » en « Big against breast cancer »  alsook een lunch voor 2 personen bij Kookin (http://www.kookin.be) met als chef Guillaume Gersdorff, jonge maar uiterst ervaren chef met internationale ervaring bij de grootste chefs, die hier zijn eerste eigen restaurant heeft geopend.

 

- Voor € 250 of meer

Voor elke gift voor een bedrag hoger dan 30 € zullen wij 10% voor één van de volgende goede doele storten nl « Belgian Kids Fund » en « Big against breast cancer »  alsook een lunch met glaasje wijn voor 2 personen bij Kookin (http://www.kookin.be) met als chef Guillaume Gersdorff, jonge maar uiterst ervaren chef met internationale ervaring bij de grootste chefs, die hier zijn eerste eigen restaurant heeft geopend.

 

- Voor € 350 of meer

Een etentje voor  personen «Menu Plage » met aangepaste wijnen bij het gerenomeerd Naams restaurant « La Plage D’amée ».

Voor elke gift voor een bedrag hoger dan 30 € zullen wij 10% voor één van de volgende goede doele storten nl « Belgian Kids Fund » en « Big against breast cancer »  alsook een etentje voor 2 personen (Menu Plage) met aangepaste wijnen bij het gerenomeerd Naams restaurant « la Plage D’Amée » onder begeleiding van zijn top chef Julien Wauthier (http://laplagedamee.be).

Beschikbaar: Oktober 2018

Levering: Zonder levering

 

- Voor € 500 of meer

Een etentje voor  personen «Menu Top Chef » met aangepaste wijnen bij het gerenomeerd Naams restaurant « La Plage D’amée ».

Voor elke gift voor een bedrag hoger dan 30 € zullen wij 10% voor één van de volgende goede doele storten nl « Belgian Kids Fund » en « Big against breast cancer »  alsook een etentje voor 2 personen (Menu Top Chef) met aangepaste wijnen bij het gerenomeerd Naams restaurant « la Plage D’Amée » onder begeleiding van zijn top chef Julien Wauthier (http://laplagedamee.be).

Beschikbaar: Oktober 2018

Levering: Zonder levering

 

- Voor € 750 of meer

Een etentje voor  personen «Menu Top Chef » met aangepaste wijnen bij het gerenomeerd Naams restaurant « La Plage D’amée ».

Voor elke gift voor een bedrag hoger dan 30 € zullen wij 10% voor één van de volgende goede doele storten nl « Belgian Kids Fund » en « Big against breast cancer »  alsook een etentje voor 2 personen (Menu Top Chef) met aangepaste wijnen bij het gerenomeerd Naams restaurant « la Plage D’Amée » onder begeleiding van zijn top chef Julien Wauthier (http://laplagedamee.be) en een lichaamsmassage voor 2 personen (één uur)  bij « Relais Santé » te Corroy-Le-Grand.

Beschikbaar: Oktober 2018

Levering: Zonder levering

 

- Voor € 1.000 of meer

Eén overnachting voor twee personen in het prestigieus en exclusief hotel « Ne5t » met ontbijt en toegang tot de thermen (geldig van zondag avond tot en met donderdag)

Voor elke gift voor een bedrag hoger dan 30 € zullen wij 10% voor één van de volgende goede doele storten nl « Belgian Kids Fund » en « Big against breast cancer »  alsook één overnachting voor twee personen in het prestigieus en exclusief hotel « Ne5t » met ontbijt en toegang tot de thermen (geldig van zondag avond tot en met donderdag).

Beschikbaar: Oktober 2018

 

- Voor € 1.250 of meer

Een uiterst genereus gebaar naar onze liefdadigheisinstellingen ?

Of hebben jullie een ander voorstel.. ?

Wij staan open om dit samen te bespreken 😉

 

 

Succès
Don avec contrepartie
5 008 € collectés
Objectif de 5 000 €
100 %

Projet financé

le 23 novembre 2018

Cette collecte est terminée.

Contreparties

Pour 15 € ou plus

Une boîte de Gloutons

Un bon pour une boite de Gloutons au choix (nous avons actuellement 4 goûts) à venir chercher à l'un de nos points de vente.


Disponibilité : Octobre 2018
Quantité restante : 18

Cette contrepartie n'est plus disponible

Pour 20 € ou plus

Deux boîtes de Gloutons

Un bon pour deux boîtes de Gloutons au choix à venir échanger dans l’un de nos points de vente.


Disponibilité : Octobre 2018
Quantité restante : 13

Cette contrepartie n'est plus disponible

Pour 30 € ou plus

4 boîtes de Gloutons

Pour chaque don supérieur à 30 € nous verserons 10% aux deux associations suivantes: Belgian kids Fund dont la mission est d'assurer que les meilleurs soins médicaux et chirurgicaux soient prodigués aux enfants (http://www.belgiankidsfund.be) et Big Against Breast dont le but est d'alléger la lutte contre le cancer du sein de milliers de femmes et de leur donner espoir (https://www.bigagainstbreastcancer.org/fr) + 4 boîtes de Gloutons au choix à venir chercher à l'un de nos points de vente (valeur 26 €).


Disponibilité : Octobre 2018
Quantité restante : 16

Cette contrepartie n'est plus disponible

Pour 60 € ou plus

4 boîtes de Gloutons & 4 bouteilles de bière Cubus

Pour chaque don supérieur à 30 € nous verserons 10% aux deux associations suivantes: Belgian kids Fund dont la mission est d'assurer que les meilleurs soins médicaux et chirurgicaux soient prodigués aux enfants (http://www.belgiankidsfund.be) et Big Against Breast dont le but est d'alléger la lutte contre le cancer du sein de milliers de femmes et de leur donner espoir (https://www.bigagainstbreastcancer.org/fr) + 4 boîtes de Gloutons à venir chercher à l'un de nos points de vente et 4 bouteilles de 33 cl. de bière Cubus brassée à Sart-Risbart. (valeur 35 €)


Disponibilité : Octobre 2018
Quantité restante : 21

Cette contrepartie n'est plus disponible

Pour 75 € ou plus

Une demi-journée en atelier + 4 boites de Gloutons

Pour chaque don supérieur à 30 € nous verserons 10% aux deux associations suivantes: Belgian kids Fund dont la mission est d'assurer que les meilleurs soins médicaux et chirurgicaux soient prodigués aux enfants (http://www.belgiankidsfund.be) et Big Against Breast dont le but est d'alléger la lutte contre le cancer du sein de milliers de femmes et de leur donner espoir (https://www.bigagainstbreastcancer.org/fr) + venez passer une demi-journée à nous aider dans notre cuisine à Bierges + vous repartirez avec 4 boîtes de Gloutons !


Disponibilité : Octobre 2018
Quantité restante : 5

Cette contrepartie n'est plus disponible

Pour 110 € ou plus

Un massage corporel d'une heure pour une personne au Centre "En Chemin vers Soi".

Pour chaque don supérieur à 30 € nous verserons 10% aux deux associations suivantes: Belgian kids Fund dont la mission est d'assurer que les meilleurs soins médicaux et chirurgicaux soient prodigués aux enfants (http://www.belgiankidsfund.be) + un massage corporel d'une heure (prévoir 1h15) pour une personne au tout nouveau centre au Centre "En Chemin vers Soi" à Vieusart.


Disponibilité : Octobre 2018
Quantité restante : 12

Cette contrepartie n'est plus disponible

Pour 115 € ou plus

Un cours de poney d'une heure pour deux enfants de moins de 9 ans

Pour chaque don supérieur à 30 € nous verserons 10% aux deux associations suivantes: Belgian kids Fund dont la mission est d'assurer que les meilleurs soins médicaux et chirurgicaux soient prodigués aux enfants (http://www.belgiankidsfund.be) + un cours de poney d'une heure pour deux enfants de moins de 9 ans à Happeau.


Disponibilité : Octobre 2018
Quantité restante : 15

Cette contrepartie n'est plus disponible

Pour 125 € ou plus

4 boîtes de Gloutons + un demi bac de bière Cubus

Pour chaque don de minimum 30 € nous verserons 10% à partager entre la fondation « Belgian Kids Fund » et la fondation « Big against breast cancer » + 4 boîtes de Gloutons + un demi bac de la délicieuse bière ambrée « »Cubus » brassée à Sart-Risbart (valeur 53 €)


Disponibilité : Octobre 2018
Quantité restante : 18

Cette contrepartie n'est plus disponible

Pour 150 € ou plus

Un lunch pour 2 à L’Improbable à Bruxelles

Pour chaque don de minimum 30 € nous verserons 10% à partager entre la fondation « Belgian Kids Fund » et la fondation « Big against breast cancer » + un lunch (entrée et plat) pour deux personnes avec apéro à L’Improbable à Bruxelles (en semaine) (https://restaurant-limprobable.be/fr - valeur 50 €)


Disponibilité : Octobre 2018
Quantité restante : 49

Cette contrepartie n'est plus disponible

Pour 200 € ou plus

Un lunch pour deux personnes au Kookin

Pour chaque don de minimum 30 € nous verserons 10% à partager entre la fondation « Belgian Kids Fund » et la fondation « Big against breast cancer » + un lunch pour deux personnes au Kookin, tailleur de pâtes à Thorembais-Saint-trond (http://www.kookin.be) avec comme chef M. Guillaume Gersdorff, jeune chef passionné fort de son expérience internationale qui vous accueille aujourd’hui dans son premier établissement !


Disponibilité : Octobre 2018
Quantité restante : 48

Cette contrepartie n'est plus disponible

Pour 250 € ou plus

Un lunch pour deux personnes au Kookin + apéro + verre de vin

Pour chaque don de minimum 30 € nous verserons 10% à partager entre la fondation « Belgian Kids Fund » et la fondation « Big against breast cancer » + un lunch pour deux personnes au Kookin – accompagné d’un apéro et d’un verre de vin par personne.


Disponibilité : Octobre 2018

Cette contrepartie n'est plus disponible

Pour 350 € ou plus

Un repas « Menu Plage » avec vins adaptés au restaurant Namurois renommé « La Plage d’Amée »

Pour chaque don de minimum 30 € nous verserons 10% à partager entre la fondation « Belgian Kids Fund » et la fondation « Big against breast cancer » + un repas « Menu Plage » (http://laplagedamee.be/menu-plage/) avec vins adaptés au restaurant Namurois renommé « La Plage d’Amée » que son chef, Julien Wauthier, semi-finaliste du concours Top Chef 2017 avec toute son équipe vous feront découvrir (http://laplagedamee.be).


Disponibilité : Octobre 2018

Cette contrepartie n'est plus disponible

Pour 500 € ou plus

Un repas « Menu Top Chef » avec vins adaptés au restaurant Namurois renommé « La Plage d’Amée »

Pour chaque don de minimum 30 € nous verserons 10% à partager entre la fondation « Belgian Kids Fund » et la fondation « Big against breast cancer » en plus d'un repas « Menu Top Chef » (http://laplagedamee.be/menu-top-chef/) avec vins adaptés au restaurant Namurois renommé « La Plage d’Amée » que son chef, Julien Wauthier, semi-finaliste du concours Top Chef 2017 avec toute son équipe vous feront découvrir.


Disponibilité : Octobre 2018

Cette contrepartie n'est plus disponible

Pour 750 € ou plus

Un repas « Menu Top Chef » avec vins adaptés + massage d’une heure pour deux personnes au « Relais Santé » à Corroy-Le-Grand.

Pour chaque don de minimum 30 € nous verserons 10% à partager entre la fondation « Belgian Kids Fund » et la fondation « Big against breast cancer » + un repas « Menu Top Chef » (http://laplagedamee.be/menu-top-chef/) avec vins adaptés ainsi qu’un massage d’une heure pour deux personnes au « Relais Santé à Corroy-Le-Grand.


Disponibilité : Octobre 2018

Cette contrepartie n'est plus disponible

Pour 1 000 € ou plus

Une nuit pour deux personne au prestigieux hôtel Namurois Ne5t avec accès au spa et petit déjeuner inclus

Pour chaque don de minimum 30 € nous verserons 10% à partager entre la fondation « Belgian Kids Fund » et la fondation « Big against breast cancer » + nuit pour deux personnes au prestigieux hôtel Namurois Ne5t avec accès au spa et petit déjeuner inclus (http://www.ne5t.com - valable du dimanche soir au jeudi inclus).


Disponibilité : Octobre 2018

Cette contrepartie n'est plus disponible

Pour 1 250 € ou plus

Un grand geste auprès d'une oeuvre de charité de votre choix !

ou avez-vous une autre proposition...? Nous sommes ouverts à toute idée !


Disponibilité : Octobre 2018

Cette contrepartie n'est plus disponible
Vous aimerez peut-être
Etre averti du lancement
Prochainement

Une brasserie artisanale et locale

 
Prochainement
Prêt rémunéré
4%

Accompagnez une brasserie dans son développement commercial en circuit-court.