La Source - Micro Brasserie / BREWPUB

Aidez-nous à ouvrir notre brewpub ! La première micro brasserie belge en circuit court. On vous sert directement depuis nos cuves !

par La Source

SIREN:

Bruxelles, Belgique
Succès
Don avec contrepartie
24 605 € collectés
Objectif de 20 000 €
123 %

Projet financé

le 19 juillet 2019

Cette collecte est terminée.
Retour aux actualités

LA SOURCE - MICRO BRASSERIE / BREWPUB (NEDERLANDSE VERSIE)

 

La Source is een uniek en gedurfd project dat is ontstaan uit onze passie voor ambachtelijk en creatief bier. We wilden een plek creëren in Brussel waar je bier kunt proeven op de plaats van productie: bij '' La Source ''. Een plek op het kruispunt van een bar en een brouwerij, waar de klanten bieren kunnen consumeren op hun niveau van kwaliteit en maximale versheid: een Brewpub.
 

ONS PROJECT: DE MEEST VERS BIER IN BRUSSEL

 

Het innovatieve aan onze Brewpub is dat we u 5 bieren aanbieden die direct worden geserveerd vanuit onze tanks van 600 liter achter de bar! Dit garandeert een maximale versheid van het product, waardoor wordt voorkomen dat het bier wordt aangevallen door het bloot te stellen aan de zuurstof, de hitte of het licht.

Wist je dat een glazen fles van 33 cl 300 g woog? Bijna het gewicht van de inhoud! Op onze kleine schaal vertegenwoordigt dit meer dan 500 kg glas per brouwsel, of minstens 45 ton per jaar! Daarom willen we bijna al onze productie lokaal verkopen. Als het hele brouwsel niet snel ter plaatse wordt afgehandeld, wordt het overschot uitsluitend in vaten en blikjes gedaan. Verkoop op locatie stelt ons in staat om in een kortsluiting te werken en om veel tussenpersonen tussen productie en consumenten (verpakking, transport, groothandel, distributeur, koffiezetapparaten ...) te vermijden. Ons product is dus groener, verser en dynamischer.

 

ONZE BIEREN

Misschien kent u Epervier al, onze IPA de laatste maanden verspreid over heel Brussel. Je kunt het vinden in onze Brewpub, samen met tientallen andere creaties. Ons basisassortiment bestaat uit een paar bieren die het hele jaar door in rotatie beschikbaar zijn: IPA, stevig, Blond, bitters, IPA-sessie, seizoengetijde, IPA-zuur ... iets om elke dag van te genieten. Daarnaast bieden we een seizoensgebonden assortiment: creatieve en verrassende bieren, soms geïnspireerd op fruit of een seizoensgebonden kruid, soms door de sfeer van de brouwer of de tijd van het jaar. Zuur met wilde kruiden, kruisbier of Imperial Stout bij Speculoos ... Je gaat je niet druk maken, beloof het

 

ONZE SPOT: BE-HIER @TOUR & TAXIS

Het gebouw '' Be-Here '', voorheen '' Byrrh '' genoemd en onlangs gerenoveerd, ligt aan de rand van Tours & Taxis. Deze unieke plek biedt onderdak aan vele milieuvriendelijke projecten, waaronder de beroemde Marché Bio des Tanneurs! In het centrum: een prachtig glazen dak bedekt de markt waarrond andere winkels worden verspreid.

We willen Be-Here een echte plek van het leven maken waar het aangenaam is om met familie, vrienden of collega's te wandelen. Een vriendelijke plek om te winkelen, iets te drinken en een hapje te eten, ver weg van de drukte van de stad, op een veilige en rustgevende plek.

Onze buren zijn ook spannend! Net tegenover, bij GreenBiz, vinden we de brouwerijen '' En Stoemelings '' en '' No Science ''. Binnenkort wordt de Brasserie de la Senne ook in het nieuwe gebouw op de site Tours & Taxis opgericht. En onlangs heeft '' Caulier 28 '' zijn aanwezigheid op de site aangekondigd. 5 brouwerijen, op dezelfde plaats, wordt T & T het nieuwe brouwerijcentrum in Brussel!


 

ONZE PARTNERS: FERMENTHIRTS

We delen ons pand met onze Fermenthings-vrienden en -partners. Reeds in Brussel bekend om hun winkel van gefermenteerde producten en hun culinaire experimenten, Julien en Yannick doorgeven aan het volgende niveau: keuken, winkel, de productie workshop, workshops ... allemaal onder hetzelfde dak als ons! Maar we zullen niet alleen huisgenoten zijn, je kunt ook van hun drankjes genieten in onze bar, aan de pomp. En in het restaurant ontdekt u unieke combinaties van eten en bier.

 

Een natuurlijk product

"Wild" is in de eerste plaats een verlangen om terug te keren naar de natuur, "in het wild". We leven in een tijd waarin grote industriële stoppen bij niets om hun verkoopcijfers te verhogen: Marketing om overtollige, bedrog op het etiket, verlies van kwaliteit van het product, overbevissing en producenten, het gebruik van gevaarlijke stoffen .. .

Als jonge ambachtslieden willen we deelnemen aan een meer ethische consumentenfilosofie. Breng authentieke producten en kwaliteit onder de aandacht. Stimuleer opnieuw de interesse van mensen in lokale producten. We willen Brusselaars bieren aanbieden die respect hebben voor het milieu, producenten en consumenten. Authentieke en hoogwaardige producten, zonder leugens of bedrog. Met deze filosofie hopen we unieke bieren te produceren die zullen bijdragen aan de ontwikkeling van het brouwerfgoed van Brussel in ontwikkeling.

Een uniek product, tussen moderniteit en traditie

'' Wild '' betekent ook '' vrij van beperkingen '', '' niet gedomesticeerd ''. In ons land waar traditie heerst, we willen niet nog een brouwsel '' Blonde sterk '', '' Triple '', '' Brown '' of '' White '' classic. Geïnspireerd door de American Craft beweging worden bieren La Source bedoeld verrassend, creatief en openhartig met de prachtige handgemaakte hop en wilde gisten. We willen bier aanbieden in het beeld van onze hoofdstad: innovatief, gevarieerd en kwaliteit.

 

Hoewel we ons willen onderscheiden van de recepten die te klassiek zijn, willen we onze creatieve benadering voeden met de Belgische brouwtraditie. Ons land heeft een enorme variëteit aan bierstijlen. Al deze geschiedenis, kennis en creativiteit is een prachtige inspiratiebron om op te putten.


WE HEBBEN JOU NODIG! DOE MEE AAN DE MEUTE!

Om deze gekke droom waar te maken, doen we een beroep op u: D We hebben uw kracht, uw bijdragen en uw stem nodig. Word lid van The Pack!


 

WAARVOOR WORDT DE COLLECTIE GEBRUIKT?

Help ons onze proefruimte te bouwen!

Het grootste deel van het werk is al gedaan; we zijn erin geslaagd 90% van ons wereldwijde budget te verzamelen om de ontwikkeling van de productieruimte en alle apparatuur te financieren.

Maar we hebben nog steeds een cruciaal onderdeel: de lay-out van onze proefruimte :) Dankzij uw hulp kunnen we de dingen in de regels van de kunst afronden en u de meest aangename plek bereiden die mogelijk is.

 

Dit is wat uw bijdragen zullen zijn:

KOUDE KAMER: 10.000 €

BAR: € 4.000

MEUBILAIR: € 4.000

POMPEN: 1.000 €

VERLICHTING: 1.000 €

 

En als we het doel overtroffen?

We zouden verder kunnen gaan in de indeling van de kamer door bepaalde planten te kopen om de ruimte op te fleuren. We zouden de capaciteit van onze productieruimte kunnen vergroten door een of meer gistingstanks toe te voegen. Vergrijzing in vaten is ook een van onze grote projecten. Met uw hulp konden we de apparatuur kopen om ons verouderingsprogramma te starten!

 

Succès
Don avec contrepartie
24 605 € collectés
Objectif de 20 000 €
123 %

Projet financé

le 19 juillet 2019

Cette collecte est terminée.

Contreparties

Pour 10 € ou plus

1 BEER

Une bière à boire à la brasserie + un grand MERCI / Een biertje drinken in de brouwerij + Een dikke MERCI!


Disponibilité : Octobre 2019
Livraison : A retirer sur place

Cette contrepartie n'est plus disponible

Pour 20 € ou plus

3 BEERS + 2 GLASSES

3 bières à boire à la brasserie + 2 verres + un grand MERCI / 3 biertjes drinken in de brouwerij + 2 glazen + Een dikke MERCI!


Disponibilité : Octobre 2019
Livraison : A retirer sur place

Cette contrepartie n'est plus disponible

Pour 30 € ou plus

3 BEERS + TSHIRT

3 bières à boire à la brasserie + le TSHIRT special Crowdfunder imprimé à la main + un grand MERCI / 3 biertjes drinken in de brouwerij + de speciale Crowdfunder TSHIRT hand gedrukt + Een dikke MERCI!


Disponibilité : Octobre 2019
Livraison : A retirer sur place

Cette contrepartie n'est plus disponible

Pour 50 € ou plus

6 PACK + 2 GLASSES + TSHIRT

Un 6-pack de canettes du brassin spécial Crowdfunder: ‘’La Meute’’ (vous participez à l’élaboration de la recette) + 2 verres + le TSHIRT Crowdfunder: ‘’La Meute’’ edition spéciale imprimé à la main + un grand MERCI / Een 6-pack blikjes van het speciale Crowdfunder bier: '' La Meute '' (je neemt deel aan de uitwerking van het recept) + 2 glazen + de Crowdfunder TSHIRT: '' La Meute '' hand gedrukt speciale editie + Een dikke MERCI!


Disponibilité : Décembre 2019
Livraison : A retirer sur place

Cette contrepartie n'est plus disponible

Pour 70 € ou plus

JUST BEER

25 canettes/bouteilles au choix dans les produits disponibles à la brasserie + un grand MERCI / 25 blikjes/flessen naar keuze in de producten die verkrijgbaar zijn bij de brouwerij + Een dikke MERCI!


Disponibilité : Octobre 2019
Livraison : A retirer sur place

Cette contrepartie n'est plus disponible

Pour 75 € ou plus

6 PACK + 2 GLASSES + PRINT

Un 6-pack de canettes du brassin spécial Crowdfunder: ‘’La Meute’’ (vous participez à l’élaboration de la recette) + 2 verres + une gravure numérotée et encadrée ‘’La Meute’’ + un grand MERCI / Een 6-pack blikjes van het speciale Crowdfunder bier: '' La Meute '' (je neemt deel aan de uitwerking van het recept) + 2 glazen + een gravure genummerd en ingelijst '' La Meute '' + Een dikke MERCI!


Disponibilité : Décembre 2019
Livraison : A retirer sur place

Cette contrepartie n'est plus disponible

Pour 90 € ou plus

25 BEERS + 2 GLASSES + TSHIRT

25 bières à boire à la brasserie + 2 verres + le TSHIRT Crowdfunder: ‘’La Meute’’ edition spéciale imprimé à la main + un grand MERCI / 25 biertjes drinken in de brouwerij + 2 glazen + de Crowdfunder TSHIRT: '' La Meute '' hand gedrukt speciale editie + Een dikke MERCI!


Disponibilité : Octobre 2019
Livraison : A retirer sur place

Cette contrepartie n'est plus disponible

Pour 100 € ou plus

24 PACK + 2 GLASSES + TSHIRT

24 canettes du brassin spécial Crowdfunder: ‘’La Meute’’ (dont vous allez participer à l’élaboration de la recette) + 2 verre + le TSHIRT Crowdfunder: ‘’La Meute’’ edition spéciale imprimé à la main + un grand MERCI / 24 blikjes van het speciale Crowdfunder bier: '' La Meute '' (je neemt deel aan de uitwerking van het recept) + 2 glazen + de Crowdfunder TSHIRT: '' La Meute '' hand gedrukt speciale editie + Een dikke MERCI!


Disponibilité : Décembre 2019
Livraison : A retirer sur place

Cette contrepartie n'est plus disponible

Pour 150 € ou plus

50 BEERS + 2 GLASSES + PRINT

50 bières à boire à la brasserie ! + 2 verres + une gravure numérotée et encadrée unique ‘’La Meute’’ + un grand MERCI / 50 biertjes drinken in de brouwerij + 2 glazen + een gravure genummerd en ingelijst '' La Meute '' + Een dikke MERCI!


Disponibilité : Octobre 2019
Livraison : A retirer sur place

Cette contrepartie n'est plus disponible

Pour 200 € ou plus

1 KEG + 2 GLASSES

Un fût de 20L du brassin spécial Crowdfunder: ‘’La Meute’’ dont vous allez participer à l’élaboration de la recette (mise à disposition d’une pompe pendant une semaine pour en profiter chez vous) + 2 verres + un grand MERCI / Een 20L-vat van de speciale Crowdfunder bier: '' La Meute '' waaraan u deelneemt aan de ontwikkeling van het recept (ter beschikking stelling van een tapinstallatie om hiervan thuis te kunnen genieten) + 2 glazen + Een dikke MERCI!


Disponibilité : Décembre 2019
Livraison : A retirer sur place
Quantité restante : 6

Cette contrepartie n'est plus disponible

Pour 350 € ou plus

2 KEGS + 2 GLASSES + PRINT

2 fûts de 20L du brassin spécial Crowdfunder: ‘’La Meute’’ dont vous allez participer à l’élaboration de la recette (mise à disposition d’une pompe pendant une semaine pour en profiter chez vous) + 2 verres + une gravure numérotée et encadrée unique ‘’La Meute’’ + un grand MERCI / Twee 20L-vat van de speciale Crowdfunder bier: '' La Meute '' waaraan u deelneemt aan de ontwikkeling van het recept (ter beschikking stelling van een tapinstallatie om hiervan thuis te kunnen genieten) + 2 glazen + een gravure genummerd en ingelijst '' La Meute '' + Een dikke MERCI!


Disponibilité : Décembre 2020
Livraison : A retirer sur place
Quantité restante : 9

Cette contrepartie n'est plus disponible

Pour 400 € ou plus

GROSSE TEUF

soirée à volonté pour 10 personnes au brewpub + un grand MERCI / Een avond ''à volonté'' voor 10 personen in de brewpub + een dikke MERCI!


Disponibilité : Octobre 2019
Livraison : A retirer sur place

Cette contrepartie n'est plus disponible

Pour 1 000 € ou plus

PACK ROI DU MONDE

Bière à volonté à la brasserie pendant 1 an (valable pour une personne) + un grand MERCI / Bier ''à volonté'' in de brouwerij gedurende 1 jaar (geldig voor één persoon) + een dikke MERCI!


Disponibilité : Octobre 2019
Livraison : A retirer sur place

Cette contrepartie n'est plus disponible

Pour 2 200 € ou plus

MON MIEN A MOI TOUT SEUL

+- 500L de votre bière en fûts et/ou en canettes avec votre étiquette personnalisée. Vous participez à l'élaboration de la recette et au brassage + un giga MERCI / + - 500L van je bier in kegs en/of blikjes met je gepersonaliseerde label. Je neemt deel aan de uitwerking van het recept en het brouwen + een DIKKE MERCI!


Disponibilité : Décembre 2019
Livraison : A retirer sur place
Quantité restante : 1

Cette contrepartie n'est plus disponible
Vous aimerez peut-être
Etre averti du lancement
Prochainement

Un restaurant engagé au cœur du Perche

 
Prochainement
Prêt rémunéré
4,85%

Sur le domaine familial, Pauline ouvre un restaurant bio haut de gamme qui met à l'honneur les producteurs de la région.